top of page

"Should I Sell or Should I Grow?"

Ablona har ett idéseminarium på temat

-Vad avgör om man skall sälja eller växa sitt företag?

 

Ablona (www.ablona.se) arrangerar i Stockholm torsdagen den 27 oktober ett frukostseminarium med fokus på vad avgör beslutet att sälja eller växa sitt företag.

 

På detta tema har Ablona bjudit in Per Wargéus, ordförande i det noterade e-handelsbolaget Avensia AB, som kommer berätta om sina erfarenheter kring dessa frågor.

Beslutsfattande är svårt. I låten "Should I stay or Should I go" av The Clash 1981,  vet inte sångaren vad han skall göra och frågor oss lyssnare – och hans anonyma älskade om råd i "Ska jag stanna eller ska gå".


När man driver ett företag kommer du som ägare, styrelseledamot, ledning eller nyckelperson från tid till annan få en liknande fråga: Ska jag sälja eller ska jag växa? I motsats till sången öppna slut, måste du fatta ett beslut.

 

Vi på Ablona träffar varje år över två hundra företag i ägarvärdesfrågor och vi ser många lyckade och mindre lyckade exempel på genomförda försäljningar och tillväxtstrategier. Vilka frågor, beslut och yttre omständigheter är avgörande för vilken väg man väljer att gå? När, hur och varför avgör ett beslut om att sälja eller satsa på tillväxt genom förvärv eller organisk tillväxt? Vad krävs av ägare/ledning och företaget för att lyckas?  Vi vill dela med oss av denna kunskap och erfarenhet.

 

 

Datum: Torsdagen den 27 oktober

Plats: Ablona AB, Stureplan 2, Stockholm

Tider: Smörgås och kaffe serveras mellan 08.00-08.30, seminariet pågår mellan 08.30-09.30

Seminariet är kostnadsfritt men med ett starkt begränsat antal platser. Anmälan görs via e-mail till fruksem@ablona.se senast tisdagen den 25 oktober. Skulle tidpunkten inte passa men du är intresserad av ämnet, meddela mig så kan vi ordna ett annat tillfälle.

bottom of page